Amerikaanse (19) wint twee keer, in één week

Om een loterij te winnen heb je mazzel nodig. Veel mazzel. Maar om twee keer in één week te winnen? De Amerikaanse Rosa Dominguez kreeg het voor elkaar. Ze harkte maar liefst 655.000 dollar binnen.

De California Lottery plaatste het verhaal van Dominguez op de website. De 19-jarige kocht een kraslot van 5 dollar bij een tankstation in de staat Arizona. Ze kon het niet geloven toen ze zag dat ze 555.555 dollar (ruim 487.000 euro) had gewonnen.

‘Geen slechte week’

Toen ze een paar dagen later een tankstation in de staat Californië bezocht, besloot ze haar geluk nóg eens op de proef te stellen. Ze kocht opnieuw een lot van 5 dollar, kraste het open en zag dat ze wéér had gewonnen. Deze keer haalde ze 100.000 dollar (bijna 88.000 euro) op.

Dominguez kwam haar prijzengeld zelf ophalen op het kantoor van de loterij in Californië. De loterij noemt het ‘geen slechte week voor een tiener’. En de winnares? Die wil in ieder geval flink gaan shoppen en een auto aanschaffen van haar prijzengeld.