TT Isle of Man Preview: motorracegame met potentie

De TT Isle of Man is één van de gevaarlijkste races op aarde. Elk jaar komen motorracers over de hele wereld samen op het Isle of Man voor verschillende races. Daarbij racet men over de wegen van het eiland, die nogal smal zijn. Een verkeerde remactie kan er voor zorgen dat je keihard tegen de muur knalt en er zijn inmiddels meer dan 200 racers die dat sinds 1907 niet meer na kunnen vertellen. Wat dat betreft is het een stuk veiliger om aan de slag te gaan met de game TT Isle of Man. En die hebben we onlangs kunnen spelen.

TT Isle of Man Preview

De previewversie waarmee we aan de slag zijn gegaan was echt duidelijk een voorproefje van hetgeen dat ons uiteindelijk te wachten staat. In de uiteindelijke game kun je over de meer dan 60 kilometer asfalt uit de echte race rijden, maar in de previewversie was er slechts één proef beschikbaar uit de TT Isle of Man. Daarnaast waren er ook een paar stratencircuits op het Britse eiland, wat de hoop geeft dat er in de uiteindelijke versie genoeg te doen is.

TT Isle of Man

Verwacht daarbij overigens niet dat we dit straks als een must-have bestempelen. Daarvoor is de ontwikkelaar te klein en werkt men duidelijk met een te klein budget. Dat zie je bijvoorbeeld al aan de omgevingen. Deze zijn in orde, maar spatten niet van het beeldscherm af. Zo is het een klein beetje storend dat je het circuit in de verte omgebouwd ziet worden terwijl je er naar toe rijdt. Gelukkig is de framerate van de game wel dik in orde, zodat je qua snelheidsgevoel goed zit.

Fijne besturing

Ook de besturing valt me erg mee. Ik heb de game vorig jaar gespeeld op een evenement op een PlayStation 4 en toen was het zo goed als onmogelijk om de motor op de baan te houden. Daar had ik nu geen problemen mee. Op de rechte stukken heb je goede controle wanneer je op het asfalt blijft en de bochten kun je behoorlijk goed aansnijden. Het gaat alleen wel nog mis als je een stukje stoep of gras meepakt. Met de hoge snelheden knal je dan volledig uit de bocht. Gelukkig kun je in de game TT Isle of Man je weg dan wel weer vervolgen.

TT Isle of Man

Het is mogelijk om de game in je eentje te spelen en dan tegen de klok racet, maar je kunt ook tegen directe tegenstanders scheuren. Deze zijn niet hele begaafde coureurs, waardoor je ze in de preview-versie eigenlijk alleen bij de start ziet. Hopelijk bieden ze in de uiteindelijke versie iets meer ruimte. Die uiteindelijke game krijgt ook een online modus voor acht man. Als we het dan toch hebben over getallen, dan is het nog goed om te weten dat er 25 echte coureurs in de game zitten en er in totaal 38 motoren zijn om op te racen.

TT Isle of Man

TT Isle of Man komt op 6 maart uit op de PlayStation 4, Xbox One en pc. Wil je nu alvast op je motor scheuren? Dan kun je altijd kijken of GTA 5 wat voor je is. En start dan op deze manier.